Крути мерки: Направиха изолатор с легла в школо във врачанско село, вижте при какви правила ще посрещат учениците

Крути мерки: Направиха изолатор с легла в школо във врачанско село, вижте при какви правила ще посрещат учениците В ОУ „Никола Йонков Вапцаров” във врачанското село Селановци са въвели железен пропускателен режим, научи агенция BulNews.
Припомняме, че от регионалното управление на образованието във Враца съобщиха, че всяко училище в областта има право да въвежда допълнителни мерки, в зависимост от своя капацитет.
В училището в Селановци е направена е стая за изолация, където са поставени легла, ако някое дете покаже симптоми. Първолаците в тази година ще са само 10. На 15 септември прага му ще прекрачат 141 деца, повечето от тях са от социално слаби семейства. Директорката Петя Русинова обясни, че още на входа децата ще бъдат проверявани дали имат маски. 
Ако нямат предпазни средства, те няма да бъдат връщани, а такива ще им бъдат подсигурявани от училището.
„Тайно се надявам да не раздаваме всеки ден маски. Децата, които идват, ще са си надписали маските от вкъщи и когато са в клас – ще ги смъкват под брадичката, а когато излизат в коридора ще ги поставят на лицето. Имам съмнение, че ще падат по пода, ще ги оставят под чина, ще ги разменят – затова маската няма да слиза от главата на детето“, уточни Русинова.
13.09.2020, 10:40 часа
1704 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha