Кои граници в любовта са важни, за да бъдем щастливи

Кои граници в любовта са важни, за да бъдем щастливи Има толкова много неща, които са съществени за изграждането на една връзка. Не я градим за 6 месеца, нито за две години. Правим го всеки един ден, докато сме с партньора си. Понякога, нещата не се получават, защото не поставяме определени граници. Поставянето на граници е важна част от установяването на нашата идентичност във връзката. Това е важно за нейното благосъстояние. Има всякакви граници. Вижте няколко примера.

Имайте самоуважение
Ако искате да създадете щастлива любовна връзка и партньорът да ви уважава, най-напред започнете с любовта към себе си. Когато не се чувствате комфортно със самите вас, това намалява самочувствието ви, самооценката, а любимият човек винаги го усеща. От друга страна, работейки върху това да се чувствате добре с личността си, вие задавате онези граници, които няма да нарушат този ваш комфорт.

Стойте далеч от капана наречен „да угодя на партньора си“
Да искате винаги половинката ви да се чувства задоволена, комфортно, нищо да не ѝ липсва, само и само, за да не ви отхвърли... За жалост, много е лесно да попаднете в този капан още в началото на взаимоотношенията. Да жертвате собствения си комфорт и себеуважението си. Защото нерядко се случва, отсрещната страна да злоупотреби с грижата ви и към вас да не се върне същата съпричастност и обич.

Балансирайте силата във връзката си
Това означава, че всеки един от вас да може да сподели свободно мнението си, да знае, че ще бъде изслушан от половинката си, без да се страхува, без да бъде пренебрегнат. Ако единият партньор доминира над другия, решенията не се взимат заедно, това рано или късно ще доведе до разпад. Връзки, в които няма взаимно уважение и доверие, няма как да се развият.

Спрете да казвате „да“, когато искате да кажете „не“
Това е продължението на предните редове. Да изкажеш свободно мнението си, да не преминаваш свои лични граници, принципи и желания е ключово. Когато се съгласявате с неща, които не ви правят щастливи, означава, че сте подложени на натиск, манипулация или вие сами се поставяте в тази неизгодна позиция.

Отделете време за себе си
Уверете се, че всеки от вас има своето лично време, а не само това, което споделят заедно. Време, в което да споделите емоции с ваши приятели, да се отдадете на хоби, хубава книга и т.н. Време, в което да се заредите с положителни вибрации, които след това да предадете на любимия човек.
21.09.2020, 10:00 часа
637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha