Добро сърце! Младеж от Видинско помага на ученици в неравностойно финансово положение /снимки/

Добро сърце! Младеж от Видинско помага на ученици в неравностойно финансово положение /снимки/ Млад мъж от видинското село Дреновец помага на ученици в неравностойно финансово положение, научи агенция BulNews.
18-годишният Миладин Боянов е организирал кампания, с която е съдействал на над 20 деца да започнат новата учебна година.
Идеята за инициативата се е родила в началото на септември. Тя е подкрепена от сдружение "Възможности без граници", което е и основен спонсор на кампанията. Нейната цел е децата от семейства с ниски доходи да получат учебни материали и помагала. В рамките на 2 седмици инициативата е успяла да събере средства за закупуването им.
В предварителен списък са били записани 16 деца от Дреновец, но кампанията е успяла да помогне на 21. В понеделник те са получили помагалата и учебните пособия.
„Много се радвам, че успяхме да помогнем на децата. Радвам се че съм от Северозапада и правя такива неща за местните дечица“, каза Миладин.
Младият мъж иска това да стане практика и призовава всички хора, които имат възможност да се включат в нея, за да може помощта да стигне до повече нуждаещи се ученици.
 
14.10.2020, 08:40 часа
2800 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha