Условна присъда и 2 бона глоба за ломчанин, държал незаконен тютюн за над 22 бона

Условна присъда и 2 бона глоба за ломчанин, държал незаконен тютюн за над 22 бона Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Лом и защитата на подсъдимия К. Р. Б., за наказание 1 година и шест месеца „Лишаване от свобода“ условно и 2 000 лева глоба за държане на акцизни стоки – 100 кг тютюн без бандерол.
На 23 април 2020 година, в Лом,  в частен дом на  улица „Ломски казарми” служители на МВР открили голямо количество акцизни стоки без  бандерол - 10 пратки ситно нарязан тютюн с общо тегло 100.3 кг на обща стойност 22 868.40 лева.
Тютюнът е бил без български акцизен бандерол, какъвто се изисква от Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях  изделия. Незаконните стоки се оказали притежание на К. Р. Б. Пред съда К. Р. Б. се призна за виновен в държането на акцизни стоки без бандерол и заяви, че доброволно подписва споразумението за  наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 4 години изпитателен срок, и глоба в размер на 2000 лева в полза на държавата. Иззетите по делото веществени доказателство – 100.3  кг тютюн, съдът постанови да бъдат унищожени чрез изгаряне. Районният съд възложи и възпитателна работа на районният инспектор при Районно управление на полицията – Лом с условно осъдения. К. Р. Б. ще плати по сметка на МВР – София  180.87 лв. разноски в досъдебното производство и 82 лева за изготвянето на експертизи.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

*Снимката е илюстративна 
 
22.10.2020, 09:21 часа
1042 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha