Доброволци от Вълчедръм имат готовност да работят в Дома за слепи хора

Доброволци от Вълчедръм имат готовност да работят в Дома за слепи хора Доброволци от Вълчедръм са готови да работят в Дома за слепи хора във Вълчедръм, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев. В дома живеят 43 мъже и жени с различна степен на зрително увреждане. Част от тях имат и тежки придружаващи заболявания.
Вчера стана ясно, че 27 от обитателите на социалното заведение са с заразени с коронавирус. Положителни тестове са дали и 5 жени от персонала.
„В града са въведени допълни мерки за защита. Хората се движат по улиците в маски, ограничена е и работата на заведенията. В дома са създадени необходимите условия за отделяне на болните от здравите хора. Двама от положителните са настанени в болници, тъй като имат леки симптоми, но са с тежки други заболявания. За сега персоналът се справя. Там са 20 души, които са готови изобщо да не се прибират  в домовете си. Има и заявка от доброволци, готови да се притекат на помощ", подчерта Белчев.
Продължава тестуването на обитателите и персонала във всички старчески домове и домове за хора с различни увреждания в областта. Това е третата такава кампания от началото на епидемията.
23.10.2020, 13:55 часа
933 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha