Стряскащи данни: 10 са заразените с COVID-19 медици в област Монтана

Стряскащи данни: 10 са заразените с COVID-19 медици в област Монтана 10 медици от област Монтана са заразени с COVID-19, съобщи председателят на регионалната колегия на Българския лекарски съюз д-р Людмил Джурджов.
В региона работят само четирима инфекционисти, стана ясно на заседанието на областния медицински съвет. Двама от тях са в монтанската болница, а останалите двама - в Лом.
„Няма смисъл да говорим за брой легла, без да имаме лекари и медицински сестри. В Монтана работят две лекарки със специалност инфекциозни болести и те се грижат за 36 пациенти, които в момента се лекуват в отделението. Вече 8-ми месец работят без почивка", каза д-р Джурджов.
„Не е ясно кой случай е лек, кой средно тежък. Кога пациентът се приема в болница, защо се приема –  пълна каша", каза д-р Джурджов по време на заседанието на областния медицински съвет.
На проблема кой лекува болните с COVID 19 акцентира и шефът на Сити клиник „Свети Георги" д-р Пламен Пелов.
„Ако лечението не върви добре пациентът е в правото си да пита защо го лекува хирург , а не инфекционист, или пулмолог. Легла ще разкрием, но нямаме специалисти", обяви д-р Пелов.
Съгласно заповедта на здравния министър Сити клиник трябва да разкрие 10 легла за заразени с COVID 19. До сега частната клиника не е лекувала такива пациенти, там лекарите са основно хирурзи и невролози.
 
27.10.2020, 13:09 часа
1849 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha