Община Берковица закупува мобилен кардиологичен кабинет /снимка/

Община Берковица закупува мобилен кардиологичен кабинет /снимка/ Община Берковица ще закупи мобилен кардиологичен кабинет по проект, съобщиха от местната управа.
В града се е провела съвместна начална пресконференция в изпълнение на дейностите по проект „Повишаване на ефективността на общинската здравна помощ в граничния регион Берковица – Бъйлещ (HEALTHEFF)“, съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-A Румъния-България.
Община Берковица е водещ партньор по проекта, а от румънска страна е община Бъйлещ. Предвид епидемиогичната обстановка срещата с румънските партньори се проведе онлайн.
На пресконференцията бяха представени целите, партньорите и предвидените за изпълнение в рамките на проекта дейности.
В събитието взеха участие кметът на Община Берковица Димитранка Каменовa, кметът на Община Бъйлещ Костел Пистриту, екипите на проекта от България и Румъния, представители на МБАЛ – Берковица ЕООД, служители на Общинска администрация – Берковица, лекари, журналисти, представители на целевата група по проекта.
В резултат от изпълнението на проекта ще бъде закупено оборудване за болниците в двете общини, като за община Берковица е предвидено закупуване на мобилен кардиологичен диагностичен кабинет за извършване на прегледи в отдалечените населени места. Ще бъде направено и проучване на основните причини за заболеваемостта в региона и ще се изготви Наръчник за здравословен живот. Продължителността на проекта е 24 месеца. Общият бюджет е 1 450 529.96 евро, от които на община Берковица - 753 074.10 евро.
29.10.2020, 08:06 часа
568 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha