Община Мездра и Жандармерийската служба в Мехединци обединяват усилията си срещу природните бедствия /снимки/

Община Мездра и Жандармерийската служба в Мехединци обединяват усилията си срещу природните бедствия /снимки/ На 28.10.2020 г. в Мездра се състоя начална пресконференция по Проект “Съвместни усилия срещу природните бедствия” (“Joint Efforts Against Natural Disasters”), ROBG 416, съобщиха от местната управа.
Той се изпълнява съвместно от Община Мездра, България, в качеството й на водещ партньор, и от Жандармерийската служба в окръг Мехединци, Румъния, в качеството й на партньор по проекта, и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г. 
Поради въведените противоепидемични мерки в страната пресконференцията се проведе online чрез видеоконферетна връзка. Събитието, което е част дейностите по информация и публичност на проекта, уважиха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, лейтенант Василе Николае - главен инспектор на Жандармерийската служба в окръг Мехединци, служители в Общинска администрация - Мездра и в Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, представители на медиите и на други заинтересовани страни. 
Ръководителят на проекта Пламен Червенков представи целите на проекта, неговия бюджет и продължителност, както и предвидените дейности - по управление на проекта, по информация и публичност, по изработване на Стратегия за борба с природните бедствия в трансграничния регион и на План за действие при кризисни ситуации, провеждане на информационна кампания, дейности за подобряване капацитета на партньорите по проекта, строителни дейности за въстановяване на свлачище в с. Игнатица, община Мездра и за доставка на специализирано оборудване за нуждите на Жандармерийската служба в Мехединци. 
В приветствието си кметът Иван Аспарухов заяви, че реализирането на този проект е от взаимна полза и за двете партньорски организации и изрази увереност, че сътрудничеството между Община Мездра и Жандармерийската служба в окръг Мехединци ще продължи и занапред, включително чрез реализирането на други трансгранични проекти. 
Повече информация за проекта можете да намерите на неговата интернет страница: https://jeand-robg.eu/bg/ 
 
29.10.2020, 09:29 часа
491 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha