Нападение в Лион: Свещеник e в болница с опасност за живота

Нападение в Лион: Свещеник e в болница с опасност за живота

Само три дни след терористичната атака в църква във френския град Ница, отнела живота на трима души, в Лион беше извършено ново нападение на религиозна основа. Въоръжен с пушка простреля гръцки православен свещенник, докато затварял местната църква в града.
Според свидетели нападателят крещял "Аллах е велик". Свещеникът e в болница с опасност за живота. По същото време в Ница, духовници от различни религиозни общности призоваха за толерантност и мир.
“Когато няма мир отвътре, за съжаление е трудно да го има отвън. И днес отново молим за мир. За мир в тази прекрасна страна Франция, която посреща всеки, но не всеки уважава и оценява това посрещане.  Ето защо преди всичко трябва да й благодарим. Защото аз също не съм французин по рождение, но съм такъв в сърцето си.  Грък съм и много добре познавам трудностите на това да се местиш от държава  в държава.  Затова като православни християни искаме да кажем: не правете на другите това, което не искате някой да направи на вас. Скъпи приятели, независимо от вашата религия, вярвания и идеология, избирайте диалога. Комуникирайте с думи, а не с кръв”, заяви Мишел Селинодакис, регионален представител на православната църква във Франция.

01.11.2020, 13:49 часа
506 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha