Видински полицаи излизат на протест, настояват за увеличение на заплатите

Видински полицаи излизат на протест, настояват за увеличение на заплатите Протест на служители на МВР се състои днес във Видин, научи агенция BulNews.
Протестът е под наслов "Служителите на МВР също заслужават достойно заплащане", съобщи Емилиян Недялков - областен председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.
"Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Ще има отстояние, ако трябва ще заемем по-голяма площ, за да не създаваме предпоставки за заразяване между служителите", каза Недялков.
Протест на полицаи ще има и в неделя, 8 ноември в столицата, след като на среща вчера не е постигнато разбирателство между ръководството на МВР и синдикалната федерация на служителите в МВР.
От Синдикалната федерация на служителите в МВР настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари следващата година. Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса. От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната. Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.
 
03.11.2020, 12:38 часа
1534 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha