НАП-Видин с важен призив заради COVID-19

НАП-Видин с важен призив заради COVID-19 Предвид усложнената и динамична обстановка в страната, породена от COVID-19, офисът на Националната агенция за приходите във Видин призовава своите клиенти да ползват възможностите за дистанционна комуникация и да посещават офиса на институцията само, когато е крайно необходимо и неотложно. 
Електронните услуги на НАП са достъпни на адрес https://inetdec.nra.bg/ чрез персонален идентификационен код или електронен подпис. По електронен път бизнеса, самоосигуряващите се лица и гражданите може да подават всички видове данъчни и осигурителни декларации, може да получат всички видове удостоверения, необходими им пред други институции, може да се проверява и уточнява здравен статус, както и да се плащат текущи и просрочени задължения. 
Персоналния идентификационен код се получава от всеки офис на НАП, напълно безплатно и в рамките на броени минути. За допълнително улеснение е предоставена възможност за заявяване на ПИК код с обаждане в Информационния център на НАП на 0700 18 700, на имейл: [email protected], по пощата и чрез Системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), която се поддържа от Държавна агенция „Електронно управление“. Тези допълнителни възможности спестяват време, необходимост от попълване на документи и ограничава присъствието в офисите само до получаването на кода. 
Достъпът до сградата на офис на НАП Видин е строго контролиран, не се допускат клиенти без предпазни средства и струпване на хора пред гишетата за обслужване, периодично се извършва дезинфекция на салона за обслужване и се спазват всички противоепидемични мерки, указани от Министерство на здравеопазването и Областния кризисен щаб. 
Допълнителна информация за ползването на електронните услуги на НАП може да се получи в сайта на приходната агенция - www.nap.bg,  на телефона на кол центъра - 0700 18 700, където обажданията се таксуват по тарифата на съответния оператор.
 
04.11.2020, 14:49 часа
873 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha