Студент по право е първият доброволец във врачанската болница /снимки/

Студент по право е първият доброволец във врачанската болница /снимки/

Първият доброволец, отзовал се на призива на врачанската болница, е Виктор Кристиян Василев от Враца. Първокурсник по право в Благоевград. До обяд учи онлайн, а следобед работи в болницата. За възможността да помогне разбрал от офиса на политическа партия ГЕРБ във Враца. Казва, че е наясно със всички рискове, които поема. Решението е взел, след като е говорил и с близките си.
"Запознат съм с всички рискове, които мога да срещна като доброволец в болница, консултирах се с моето семейство и след като и те бяха съгласни аз реших да се включа. В ТЕЛК отделението извършвам дезинфекция. Когато съм доброволец в болницата моята задача е да правя дезинфекция, нямам достъп до нито едно отделение, нито до отделението по COVIID-19. Не се срещам нито с пациенти, нито с доктори", разказа Виктор Кристиян Василев.
Младият мъж е получил подробен инструктаж от директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев.
"На мен ми разказа за този вирус, за да съм напълно запознат и да съм подготвен, ако се срещна с него в бъдеще. Надявам се да не се срещам", допълни Василев.
Преди да започне работа Виктор облича предпазно облекло, което са му дали в болницата - гащеризон, маска и други необходими предпазни средства. Като спазваме всички противоепидемични мерки също може да помогнем на медиците, каза Виктор Кристиян.
"Нека всеки, който се чувства подготвен, сигурен и е съгласувал това свое решение със своето семейство, да потърси болницата и да окаже помощ", призовава младият мъж

06.11.2020, 09:29 часа
676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha