РЗИ: 16-годишно момче от Враца с коронавирус е прието в болница, сред новите случаи има 3-ма учители и лекар

РЗИ: 16-годишно момче от Враца с коронавирус е прието в болница, сред новите случаи има 3-ма учители и лекар За изминалия ден на територията на област Враца бяха регистрирани 95 нови случая на коронавирус.
От тях 74-годишен мъж от Игнатица и 82-годишен от Мездра са приети в болницата в железничарския град, а двама врачани на 16 и 66 години в многопрофилната лечебница в областния център.
42-ма от новорегистрираните заболели са от Враца - 18 мъже и 24 жени. Сред новоустановените има 8 човека от Козлодуй, 3-ма от Криводол, 7 от Мездра, 6 човека от Бяла Слатина, 4-ма от Попица, жена от Борован, мъж от Добролево, 1 мъж от Галиче, 1 мъж от Търнава, един от Згориград, 1 жена от Косталево, две от Три кладенци, една жена от Челопек, един мъж от Бутан, мъж от Гложене, една жена от Хърлец, мъж от Краводер, по един мъж от Крапец и Игнатица, жена от Зверино, 2-ма мъже от Моравица и Оселна, жена от Руска бела, 2-ма мъже от Оряхово, по 1 мъж от Струпец и Рогозен и две жени от Михайлово.
Сред горепосочените случаи има 3-ма учители. Единият преподава в детска градина "Звездица" -  Мездра/ Зверино, другият е от детска градина "Вълшебница" във Враца, 1 преподавател от СУ "Васил Кънчов"-Враца, както и един лекар от СОБАЛ РАЛЧОВСКИ – Враца.
61 нови проби са взети за изминалото денонощие, като 56 от тях са по бързи извести от общопрактикуващи лекари за съмнителни случаи от различни населени места в областта и 5 от контактни лица от Враца и Паволче.
1041 са активните случаи на коронавирус в региона към момента. 981 се лекуват у дома, а останалите 60 са хоспитализирани. 
383-ма са се преборили с коварната болест в региона от началото на пандемията. 30 души са починали.
За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за
установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица, като в рамките на вчерашния ден са изготвени общо 152 нови предписания за карантина на такива лица. 
12.11.2020, 13:35 часа
4901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha