Заради коронавируса: Назначиха 6 стажант-медицински сестри в монтанската болница, продължават да търсят доброволци

Заради коронавируса: Назначиха 6 стажант-медицински сестри в монтанската болница, продължават да търсят доброволци Шест стажант-медицински сестри подсилиха медицинските екипи в инфекциозното отделение и отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД в Монтана, научи BulNews.
От понеделник, 16 ноември, те вече са включени активно в графиците на двете отделения, които поемат пациентите с коронавирусна инфекция. Назначени са на трудови договори и ще работят срещу договореното заплащане на длъжност като болногледачи, каза изпълнителният директор на областната болница д-р Тони Тодоров.
Той изказа гореща благодарност за съпричастността на стажантите, които се включват на помощ в борбата с коронавируса и отново отправи призив, че се търсят и доброволци, които да изпълняват възложените им задачи без заплащане в двете отделения.
В МБАЛ-Монтана леглата предназначени за лечение на инфектирани с COVID-19 вече достигнаха 91, плюс 3 реанимационни, като 41 легла има в инфекциозно отделение и още 50 легла в отделението по пневмология и фтизиатрия, съобщи д-р Тодоров.
18.11.2020, 09:49 часа
1266 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha