В Община Лом приемат заявления за осигуряване на топъл обяд

В Община Лом приемат заявления за осигуряване на топъл обяд В изпълнение на Проект "Осигуряване на топъл обяд в Лом", общината обявява кампанията за прием на заявления-декларации от кандидати, желаещи да им се предоставя топъл обяд за периода 04.01.2021-27.04.2021 година, съобщиха от местната администрация.
Той се финансира по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.
Кандидат-потребителите е необходимо да отговарят на следните условия:
- Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;
- Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;
- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
Срокът за подаване на заявления-декларации е от 7.12.2020 г. до 11.12.2020 г. включително. Образците се получават и подават в стая 202, на втория етаж в общинската администрация в Лом.
 
04.12.2020, 08:20 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha