38-годишен видинчанин отива на съд за хулиганство и закана за убийство

38-годишен видинчанин отива на съд за хулиганство и закана за убийство Районна прокуратура - Видин е предала на съд 38-годишен вдинчанин за извършено от него хулиганство и закана за убийство, съобщават от обвинението.
Непълнолетните племенници на обвиняемия били настанени в професионално приемно семейство, съгласно съдебно решение. По негова молба се състояла среща в отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане“ Видин. Мъжът заявил, че иска да вземе племенниците си и занапред да полага грижи за тях. Било му обяснено, че за да му бъдат предадени децата, трябва да работи, да има постоянни доходи и да подобри материалните условия на живот. Пречка за това било и обстоятелството, свързано със страха на децата от него, тъй като чичо им бил агресивен и често им посягал.
Посочените му условия и направените констатации предизвикали остра реакция от страна на обвиняемия. Той се развикал, скарал се на всички присъстващи, включително и на децата. 
На тръгване обвиняемият проявил изключителна агресия - блъскал врати и столове. Нахлул в съседна стая, викайки на служителка, че ще й "отреже главата, тъй като тя е взела децата от семейството“.
За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112.
Впоследствие мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпни деяния - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и закана с убийство спрямо социалния работник. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

  
05.12.2020, 09:07 часа
1228 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha