Германия пак счупи рекорда за заразени с коронавирус за денонощие

Германия пак счупи рекорда за заразени с коронавирус за денонощие Германия е регистрирала 29 875 заразени и 598 починали през изминалото денонощие, обявиха от Института за контрол на болестите "Роберт Кох".
Това е най-високият брой заразени и починали, регистриран за 24-часов период от началото на епидемията в Германия. С това общият брой на заразените вече е над 1 270 000 души, като от тях са починали 20 970 души.
Това е вторият пореден ден, в който новозаразените са рекорден брой, и вторият път за два дни, в който има почти 600 починали за 24 часа.
Най-високопоставеният германски служител за контрол на болестите вчера определи положението като "изключително крехко".
Директорът на Института Лотар Вилер отбеляза, че заразените се увеличават и има риск да се върнат към експоненциален растеж.
Германия наложи втора частична блокада на 2 ноември.
По-сериозните ограничения принудиха ресторантите и баровете да затворят, хората бяха посъветвани да работят отново от вкъщи, а ненужните пътувания бяха силно обезкуражени.
Мерките обаче не успяха да спрат втората вълна на пандемията и броят на новозаразените надхвърли 15 000 души в 29 от последните 40 дни.
Местните здравни власти отдавна не могат да проследяват веригите от заразени заради огромния брой случаи.
Междувременно интензивните отделения се пълнят, а болниците в някои региони са на предела на капацитета си.
Канцлерът Ангела Меркел е посъветвана да се срещне с премиерите на 16-те федерални провинции през уикенда, за да обсъдят по-строг национален отговор, включително налагане на по-строги ограничения върху обществения живот.
Меркел помоли германците в реч в сряда да ограничат контактите и да вземат допълнителни предпазни мерки.
11.12.2020, 14:08 часа
430 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha