КОЦ - Враца иска да закупи мобилен рентгенов апарат

КОЦ - Враца иска да закупи мобилен рентгенов апарат „Комплексен онкологичен център - Враца“ ЕООД иска да придобие мобилен рентгенов апарат тип КУГЕЛ, научи BulNews.
Управителят на лечебното дружество д-р Григор Томов е пуснал докладна до общинския съвет, с която иска съгласието на принципала, в съответствие с чл. 10, ал.1, т.22 от Наредбата за реда за упражняване на правата на собственост на община Враца.
Въпросният мобилен рентгенов апарат тип КУГЕЛ ще бъде използван за нуждите на КОЦ - Враца, както и в звеното за прием на пациенти с COVID-19 инфекции.
Към докладната записка от д-р Томов са представени доказателства, че притежавания към момента подобен апарат от лечебното заведение е повреден и не подлежи на ремонт.
В общинския съвет е представена и оферта, с която се предлага мобилен рентгенов апарат /кугел/ на цена от 23 998 лв. с ДДС.
„Считам, че при така очертаните нужди на „Комплексен онкологичен център - Враца“ ЕООД и при наличие на хипотезата на чл. 10, ал.1, т.22 от НРУПСОВТД Общински съвет – Враца следва да даде исканото съгласие за закупуване на мобилен рентгенов апарат, по реда и съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки“, заяви председателят на местния парламент д-р Владимир Христов.
12.12.2020, 08:56 часа
1524 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha