Няколко улици в Бяла Слатина ще са с нов асфалт догодина

Няколко улици в Бяла Слатина ще са с нов асфалт догодина Община Бяла Слатина обяви кои ще са улиците, които ще бъдат изцяло асфалтирани.
Първият проект, за който е сключен договор с Държавен фонд „Земеделие“ е за ремонт и реконструкция на ул. „Цар Калоян“ и част от ул. „Христо Ботев“ в града.
Проектното предложение е по процедура BG06RDNP001-19.220 МИГ Бяла Слатина 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.
По проекта се предвижда да бъде извършен ремонт и реконструкция на части от уличната мрежа в Бяла Слатина, включваща улица „Христо Ботев“ – в участъците от ул. „Крайбрежна“ до ул. „Хан Крум“ и от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Цар Симеон“, както и цялата улица „Цар Калоян“ – от ул. „Сладница“ до ул. „Захарий Стоянов“. Общата стойност на проекта е 389 904.82 лв. без ДДС, като срокът за изпълнение е 36 месеца от датата на подписване на договора за безвъзмездната финансова помощ. Към момента има избрани изпълнители и се очаква скоро да започнат и СМР дейностите по проекта.
Предвиден е и ремонт и реконструкция на част от ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Княз Дондуков“ в Бяла Слатина.
Проектното предложение е по процедура BG06RDNP001-19.220 МИГ Бяла Слатина 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.
По проекта се предвижда да бъде извършен ремонт и реконструкция на части от уличната мрежа в града, включваща улица „Любен Каравелов“ – в частта от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Княз Дондуков“ и улица „Княз Дондуков“  – в частта от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Солунска“. Общата стойност на проекта е 389 931.81 лв. без ДДС, като срокът за изпълнение е 36 месеца от датата на подписване на договора за безвъзмездната финансова помощ. Очаква се СМР дейностите да стартират в началото на 2021 г
Общината има и проект, който чака одобрение от Държавен фонд „Земеделие“. Той е за ремонт и реконструкция на част от ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Димитър Благоев“ в Бяла Слатина. Проектното предложение е по процедура BG06RDNP001-19.220 МИГ Бяла Слатина 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.
По проекта се предвижда да бъде извършен ремонт и реконструкция на части от уличната мрежа в Бяла Слатина, включваща улица „Александър Стамболийски“ – в участъка от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Тодор Каблешков“ и улица „Димитър Благоев“ – в участъка от ул. „Васил Левски“ до ул. „Любомир“.
Общата стойност на проекта е 389 942.34 лв. без ДДС, като срокът за изпълнение е 36 месеца от датата на подписване на договора за безвъзмездната финансова помощ.

 
20.12.2020, 09:10 часа
740 1
Коментари

Гуто Мунголеца

20.12.2020, 09:43 часа
А коя фирма ще се облажи ? И ще може ли кметчето-пожарникар да напълни щафчето !!! И да останат прази дупките по улиците . Всичко трябва да е прозрачно , всеки лев който е даден за ремонта , трябва да бъде публикуван . И най важното - тези които УСВО
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha