Изграждат втори Лъчелечебен център във Враца

Изграждат втори Лъчелечебен център във Враца

Надстрояват с един етаж сградата на Лъчелечебния център във Враца, стана ясно от редовното заседание на местния парламент, което се проведе онлайн.
Общинските съветници единодушно подкрепиха надстрояването, което ще допринесе за по-качествено лечение на пациентите.
„На практика там ще се изгради втори Лъчелечебен център, който преследва два резултата. Първият е да се удвои броят на пациентите, които преминават през болницата и вторият-да няма период на застой, тоест в нито един момент линейният ускорител да не спира да работи. Когато има годишна профилактика нашият център не работи, а когато са два, пауза в лечението на хората няма да има“, смята председателят на Общински съвет-Враца Владимир Христов.
Предвижда се обособяването на помещения за пациенти и медицински персонал от Отделението по лъчелечение при „КОЦ-Враца“ ЕООД, а с пристрояването да се осигури втори бункер за разполагане на линеен ускорител Приблизителната прогнозна стойност на надстрояването е в размер на 1 000 000 лв., приблизителна прогнозна стойност на пристройката е 300 000 лв., а приблизителната прогнозна стойност на линейния ускорител е 5 500 000 лв.,  като за разходването на тези суми се иска и разрешение по реда на чл.10, ал.1, т.22 от Наредбата за реда за упражняване на правата на собственост на община Враца в търговските дружества.
Съветът на директорите на „МБАЛ-Христо Ботев“ е изразил принципната си подкрепа за учредяване на вещните права.

22.12.2020, 12:57 часа
1139 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha