Въпреки забраните: Хванаха работещо заведение със 70 души в Сливен

Въпреки забраните: Хванаха работещо заведение със 70 души в Сливен Служители на Районно управление-Сливен съставиха актове на работещо заведение със 70 души, съобщиха от полицията.
В хода на засилените проверките за спазване на противоепидемичните мерки по време на празниците, на 27 декември, екип на полицията съвместно с представители на РЗИ и Агенцията по безопасност на храните са установили работещо заведение със 70 души посетители.
В заведението се е провеждало сватбено тържество. На собственика на заведението и на всички 55 пълнолетни посетители са съставени актове по чл.209а от Закона за здравето.
В празничните дни от 24 до 29 декември екипи, са оказали пълно съдействие на институциите за контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19.
Извършени са 2957 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са четири нарушения - две в РУ-Сливен и две в РУ-Котел. Образувани са досъдебни производства.
Извършени са 609 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 61 протокола за предупреждение и 75 акта по чл.209а от Закона за здравето.
29.12.2020, 13:47 часа
417 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha