Лондон одобри ваксината на „АстраЗенека“

Лондон одобри ваксината на „АстраЗенека“ Разработената ваксина от компанията „АстраЗенека" с университета в Оксфорд бе одобрена като безопасна и ефективна за използване в Обединеното кралство от медицинския регулаторен орган. Великобритания е първата страна в света, която одобрява ваксината.
Британските медии определиха новината като съществен повратен момент, който ще доведе до масово разширяване на кампанията за имунизация и връщане към нормален начин на живот в страната.
Лондон поръча 100 милиони дози от ваксината на „АстраЗенека", с които могат да бъдат ваксинирани 50 милиона души.
Разработването на ваксината започна през първите месеци на годината, първите опити бяха направени с доброволци през април, след което препаратът премина сериозни клинични изпитания с участието на хиляди доброволци.
Във Великобритания вече се използва ваксината на „Пфайзер-Бионтех", която бе одобрена в средата на декември.
Повече от 600 000 британци вече са ваксинирани. Приоритетни групи са най-възрастните и уязвими хора, обитателите и персонала на домовете за социални грижи и здравните работници на първа линия.
Междувременно днес следобед министърът на здравеопазването Мат Ханкок се очаква да обяви още райони в Англия, които ще преминат в по-висока степен на местна карантина, заради критичното положение със заразяването с Covid-19 в тях.
30.12.2020, 11:18 часа
330 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha