"Северозападно държавно предприятие" - Враца дари 60 000 фиданки за залесяване с благотворителна цел

"Северозападно държавно предприятие" - Враца дари 60 000 фиданки за залесяване с благотворителна цел Близо 60 000 фиданки от различни дървесни видове е предоставило безвъзмездно за кампания по залесяване в училища, детски градини и общини на територията на цялата страна "Северозападно държавно предприятие" - Враца. Даренията са част от вече утвърдила се традиция, създадена в партньортво с неправителствената доброволческа организация Фондация „77“. Кампанията стартира през 2017 година и продължава и към момента, като само през тази година предприятието е предоставило 32 800 фиданки.
От тях 17 000 са дръвчетата, безвъзмездно предоставени от Държавното горско стопанство в Берковица, а от ДГС Годеч предоставят за кампанията през тази година 6000 дръвчета. Държавното горско стопанство в Лесидрен предоставя общо 18 000 броя семенищни фиданки от цер, като вече е дарило първите 9 800 броя. Фиданките са произведени от семена в горския разсадник „Подене“ към предприятието в село Сопот. Предстои изваждането и предоставянето и на останалите 8 200 фиданки.
Дарителската дейност на предприятието и неговите структури е част от мащабна залесителска кампания в сътрудничество с неправителствената организация. Обезпечаването на дейността по нея е включено в програмата за залесяване на държавното предприятие, като семената за производството на фиданките на различните видове дръвчета са произведени от семенен материал, предоставен от горската семепроизводствена база на предприятието.
Дръвчетата се засаждат от доброволци на територията на цялата страна, като целта е да се подпомогне естествения процес на възстановяване на горското богатство и да се облагороди средата.
01.01.2021, 10:51 часа
1522 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha