Предадоха на съд мъж от Враца, пребил жестоко майка си и заплашил да я убие

Предадоха на съд мъж от Враца, пребил жестоко майка си и заплашил да я убие Районна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ю.М. (на 49 години) за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.
Обвиняемият М. до м. декември 2011 г. живеел в жилището на майка си – У.П., във Враца. Тогава бил принуден да го напусне, по силата на издадена заповед за защита от домашно насилие. Въпреки това той многократно я нарушавал - влизал в дома й, нанесъл й побой и отправил закани за живота й. Поради тази причина му било наложено административно наказание глоба в размер на 1500 лева. Дори и след това, на 19.01.2016 г., Ю.М. извършил поредното посегателство, накърняващо правата на неговата майка, като отново й се заканил с убийство. За това деяние той бил осъден на „пробация“.
Отношенията между двамата били много напрегнати, съпътствани от вербална и физическа агресия от страна на Ю.М., поставящи под заплаха здравето и сигурността на майка му.
Около 12.30 ч. на 23.08.2020 г., след като предната вечер употребил значително количество алкохол, обвиняемият Ю.М. посетил дома на У.П. Пресрещнал я на входната врата, след което внезапно започнал да й нанася удари с ръце, насочени в областта на главата и тялото. Заканил й се с думите: „Ще те унищожа“. Изненадана от неочакваната поява на сина си и стресирана от арогантното му поведение, пострадалата не успяла да се предпази. Жената паднала и започнала да вика за помощ. Това не спряло обвиняемия, който без да се притеснява от страданията на майка си, продължил да упражнява насилие спрямо нея, да я заплашва и обижда. Едва с идването на сестрата на У.П., която чула виковете й, той преустановил побоя и бързо се оттеглил.
Пострадалата била в безпомощно състояние, със следи от кръв. Жената била транспортирана до спешното отделение в болницата във Враца, а по-късно настанена за лечение в хирургичното отделение с диагноза „мозъчно сътресение“.
Предстои делото срещу обвиняемия Ю.М. да продължи в съда.

*Снимката е илюстративна 
06.01.2021, 16:41 часа
1050 1
Коментари

ГЕРБ

06.01.2021, 19:49 часа
Нашето управление до там докара хората
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha