Тома Томов за смъртта на внука си: Това е злодеяние, искаме среща с главния прокурор

Тома Томов за смъртта на внука си: Това е злодеяние, искаме среща с главния прокурор Напрежението в Мездра след смъртта на 8-годишното дете, което беше намерено на улицата с огнестрелна рана не спира да расте. По-рано днес бе проведено протестно шествие пред полицията, организирано от близките на загиналото дете. Близки на почернената фамилия настояха за среща с главния прокурор и зададоха въпроси, които според тях, все още са без отговори.
Дядото на убитото момче бившият депутат Тома Томов заяви, че деянието граничи със злодеяние. 
„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето.
Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая.
Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата и разследващите органи. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана. „Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото.
Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени, попита още той.
 
10.01.2021, 16:17 часа
7872 3
Коментари

12

10.01.2021, 19:03 часа
A да питам само.. Тома, не знаеш ли твоя внук с кого ходи, къде ходи и защо 8 годишно дете се шляе само без надзор из града? Може би прокуратурата трябва да ти отговори и на това.

Правист

10.01.2021, 18:29 часа
Искат среща с прокурор, а стоят пред полицията?!?! Томов явно още не е разбрал коя институция за какво работи!

ol

10.01.2021, 16:25 часа
Томааа епа нали и ти беше деен участник в изграждането на днешната държава!Това е резултата от твоето политиканстване,а и на редица други "политици".
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha