Черна вест! Врачанин с коронавирус издъхна в Спешното, сред новите заразени е 2-годишно дете

Черна вест! Врачанин с коронавирус издъхна в Спешното, сред новите заразени е 2-годишно дете

77-годишен мъж от Враца с коронавирус е починал в Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ през изминалото денонощие, съобщиха от РЗИ.
Новозаразените жители на областта са 21. От тях 9 човека са настанени в лечебни заведения, а останалите се лекуват у дома. В МБАЛ-Бяла Слатина се лекуват 2-годишно момиченце от Търнава и 71-годишна жена от Бяла Слатина. В Тубдиспансера в града са приети 52-годишен мъж от Враца и 70-годишна жена от Криводол. В МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца – 26-годишен мъж и 21-годишна жена от Градешница. Във „Втора МБАЛ“ - София е  26-годишен мъж от Войводово, в МБАЛ „Сърце и мозък“ - Плевен е 81-годишен мъж от Селановци, а в МБАЛ - Лом – 73-годишен мъж от Хайредин.
906 са активните случаи във Врачанско към момента, като 822 човека са на домашно лечение, а 84 са хоспитализирани. Починалите са 197.
За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица, като в рамките на
деня са изготвени общо 50 нови предписания за карантина на такива лица.

*Снимката е илюстративна

16.01.2021, 11:44 часа
6338 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha