Вдигнаха на 3740 лв. заплата на Калин Каменов, увеличение получават и селските кметове

Вдигнаха на 3740 лв. заплата на Калин Каменов, увеличение получават и селските кметове Общинският съвет във Враца днес взе решение да увеличи заплатата на кмета на града Калин Каменов.
Предложението за повишение с 10% даде общинският съветник Сашка Александрова. Така градоначалникът вече ще получава 3740 лв. вместо досегашните 3400 лв.
Калин каменов отказа увеличението като предложи средствата да отидат в резервен фонд, който да се ползва за възникнали разходи, но болшинството от местните общински съветници не взе под внимание позицията и му вдигна заплатата. Против увеличението гласуваха само съветниците от БСП Момчил Младенов и Цветелина Дамяновска. Един се въздържа.
„За втора година правите тази схема с увеличението за възнаграждението на кмета. Тоя номер се изчерпва вече“, заяви Момчил Младенов.
Обидена се почувства вносителката на предложението Сашка Александрова, която подчерта, че кметът заслужава адекватно заплащане, тъй като се е доказал като работещ управник.
На свой ред Каменов заяви, че ще „мишкува“ и ще приеме повишението, щом това искат съветниците. Градоначалникът обаче заяви, че ще дарява сумата за оборудване на родилното отделение.
Повишението на заплатата на Калин Каменов ще се отрази и на тази на председателя на местния парламент Владимир Христов.
Междувременно с 10% бяха увеличени и заплатите на селските кметове, като размерът на възнаграждението им ще зависи от броя на населението.
Кметствата са разделени в 3 групи: при население под 500 души, например в село Върбица, заплатата на кмета ще е 1156 лева. Ако населеното място е от 500 до 1000 жители, какъвто е най-масовият случай и в него попадат 10 от селата от общината, кметът ще получава по 1 177 лева, а над 1000 жители заплатата става 1221 лева, ще я взимат в най-големите села от общината - Баница, Девене, Згориград и Лиляче.
Новите заплати влизат в сила от 1 януари 2021 г.
26.01.2021, 12:09 часа
1896 1
Коментари

бравос

26.01.2021, 14:53 часа
ха да им е честита новата заплата!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha