Голямо дърво падна в двора на детска градина във Видин /снимки/

Голямо дърво падна в двора на детска градина във Видин /снимки/ Голямо дърво падна в двора на детска градина във Видин, научи агенция BulNews.
Работници от Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ са премахнали опасни дървета в двора на забавачницата, съобщиха от общината. 
Това е станало след получен сигнал от директорката на филиал „Вида“ към ДГ „Синчец“ Мая Георгиева. Тази сутрин работниците са отстранили едно паднало дърво и са изрязали друго, пострадало сериозно при последния снеговалеж. По-късно е премахнат и паднал клон в двора на Детска градина „Синчец“.
Директорът на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ (до конкурс) Емилиян Евтимов уверява, че екипите на предприятието реагират своевременно на всеки получен сигнал от страна на граждани или институции. Мая Георгиева и благодарила за бързата и навременна намеса на Община Видин, защото така се осигуряват необходимите условия възпитаниците на детското заведение безопасно да играят навън.
Техниката, с която ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ вече разполага, дава възможност да се извършват дейности, каквито досега не са правени в Общината. Пример за това е започналата кампания по селата, където с помощта на закупената нова автовишка в момента се изрязват ниско надвисналите клони на дървета по улиците. Целта на повдигането на короните е новата едрогабаритна общинска техника за почистване да може спокойно да влиза навсякъде, както и да се намали рискът от бъдещи проблеми и щети от счупени клони. Днес се работи в селата Капитановци и Покрайна, като предстои по график да се мине през всичките 33 населени места в общината.
27.01.2021, 14:25 часа
800 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha