Скандално! Шайката заплаши общинар от Видин с убийство, разплитал корупцията в града

Скандално! Шайката заплаши общинар от Видин с убийство, разплитал корупцията в града Самозабравил се лидер на СДС, която от евроизборите насам е неотлъчно на ревера на ГЕРБ като коалиционен партньор, заплаши общинар от Видин с убийство, научи агенция BulNews.
Общинският съветник Юли Петров се оплака, че е заплашван с убийство от председателя на институцията, защото системно подавал сигнали за корупционни схеми.
Градусът на напрежението се вдигал след гласуване за по-висока заплата на кмета на общината Цветан Ценков. 
Самият общински съветник Юли Петров, който е от гражданската квота на БСП, коментира, че на вчерашната редовна сесия на ОбС точка 6 било предложение от председателя на Общинския съвет и областен лидер на СДС Генади Велков, която гласеше, че внася искане за увеличение заплатата на кмета от 2 800 на 3 146 лева или с около 400 лева месечно.
"Аз поисках думата и предложих на съветниците тази точка да бъде оттеглена за решение като противозаконна и в противоречие със ЗМСМА и най-вече чл.21 ал.1 т.5, която гласи че предложение за заплатата на кмета може да внесе предложение само кмета, а не общински съветник и най-малко председателя на ОбС-Видин. Разясних на колегите, че тук председателят не цели наистина увеличение на кметската заплата, а по-скоро неговата, която е 90% от на кмета или около 3 000 лева и то от данъците на видинчани", коментира той.
Според съветника спорът е излязъл извън контрол, след като вече няколко пъти подавал жалби до ДАНС, КОНПИ и прокуратурата за порочни практики.
„По-късно тръгнах да излизам от залата на съвета и Генади Велков ме настигна в едно предверие и ме дръпна за якето, и ми каза следното: „теб и цялото ти семейство ще ви „поръчам“ и след това…“, заяви Петров.
Според председателя на общинския съвет във Видин, твърдението на Юли Петров е несериозно.
„В тази зала има 30 общински съветници, пък как никой не чу и видя, че го заплашвам със саморазправа“, заяви председателят Генади Велков.
30.01.2021, 12:28 часа
4021 1
Коментари

Юли Путков

30.01.2021, 21:09 часа
Този не го ли е срам само да си измисля преживявания. Само се изкарва важен ...точно него ще поръчват путьо маринкин от стара загора... пълни глупости!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha