Полицаи заловиха 9 дрогирани джигита зад волана в Бургас

Полицаи заловиха 9 дрогирани джигита зад волана в Бургас

Полицията  в Бургас задържа 9 водачи на МПС, шофирали след употреба на наркотици при спецоперация тази седмица, съобщи говорителят на ОД МВР Цветелина Рандева.
Те са на възраст от 20 до 41 г.. Шест от тях са установени да шофират след употреба на метамфетамин. Двама – 20 годишен мъж от Сливен и 27- годишен бургазлия, шофирали след употреба на канабис, а  31-годишен от Сливен бил зад волана на тойота след употреба на амфетамин и метамфетамин.
В един случай водачът на автомобил отказал да бъдат тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.
За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са констатирани 732 нарушения на скоростта. В пет случая превишената скорост е над 50 км./ч. Тези водачи ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост, уточни комисар Неделчо Рачев, началник на "Пътна полиция и КАТ".
Неправоспособните водачи са двама. С глоби по  30 лв. са санкционирани 14 велосипедисти и 18 пешеходци.

30.01.2021, 15:04 часа
575 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha