Какво е да си депутат? 10 бона заплата + самолетни билети + безотчетни пари за кафета, цветя и костюми

Какво е да си депутат? 10 бона заплата + самолетни билети + безотчетни пари за кафета, цветя и костюми Какво е да си депутат в българския парламент, да не правиш нищо, освен лобистки гласувания, да разхождаш костюм пред тв камерите и да мълчиш като риба пред журналистите, защото диалектът ти често е неразбираем?
Вижте защо е такава битката за кокала и по какви причини в Народното събрание влизат хора, които не стават и за метачи по улиците:
Заплата на българския депутат е 6500 лв., когато прибавим и сумата за служебни разходи на всеки депутат 3202 лв. на финала на всеки месец българския депутат взима 9702 лв. !!!
През 2020-а депутатските заплати нараснаха почти с толкова, с колкото за последните 3 години.
4803 лева е минималната брутна заплата, която могат да получават българските депутати, като всички депутати имат право и на 1% годишна добавка към нея за прослужено време (повечето са в тази категория), а ако членуват в комисия към Народното събрание, а всички народни представители са част от поне една такава, сумата достига до 6500 лв.
Безотчетните пари за сътрудници, кафета, цветя, костюми, гориво, на които избраниците имат право са в размер на 2/3 от стартовото депутатско възнаграждение или още 3202 лв.
Тотал – 9702 лв. взимат всеки месец депутатите!
Ако избирателният район е на повече от 250 км, депутатите могат да ползват до 40 безплатни еднопосочни или двупосочни самолетни билета на година!
За останалите избраници билетите са общо 12!
Народните представители могат да бъдат командировани и в чужбина, като разходите са за сметка на парламента!
Нека не забравяме, че депутатите участват и в “екипите за международно сътрудничество” и “обмяна на опит”, в които командировките и разходите за посещения също се поемат от държавата, а обикновено там дестинациите са също привлекателни!!!!
Идват избори, мислете!
11.02.2021, 15:29 часа
2393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha