"Монтана" загуби с 0:2 гостуването на "Левски"

"Монтана" загуби с 0:2 гостуването на "Левски" Дебютни голове донесоха победата на "Левски" срещу "Монтана" в първия кръг на пролетния дял от първенството.
"Сините" надвиха гостите с 2:0 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Попаденията бяха дело на Здравко Димитров (14`) и Стивън Петков (50`). Така столичани прекъснаха серията си от четири поредни мача в шампионата без успех, в които бяха взели едва една точка. Петият успех на 26-кратните шампиони през този сезон е първи от дебюта на Славиша Стоянович срещу "Локомотив" (Пловдив) в началото на декември.
Още във втората минута Галчев получи жълт картон, а в 6-ата минута Цонков направи голям пропуск, като от няколко метра не прати топката в мрежата след центриране от фаул на Тасев.
В 11-ата минута гостите искаха дузпа. Атанасов фаулира нахлуващия на скорост Бари, а реферът Георги Давидов даде фаул на линията, докато нападателят на "Монтана" имаше претенции за 11-метров наказателен удар. След центрирането от фаул отново Цонков игра с глава, но този път стреля над горната греда.
Секунди по-късно "Левски" поведе с първата си свестна атака. Робърта се върна да вземе топката и отвори пространство на Димитров. Нидерландецът се обърна с топката и тръгна към вратата на "Монтана", след което изведе играча с №11 на столичани. Крилото първо финтира Александър Башлиев и после отбеляза първото си попадение за клуба в първенството.Бившият играч на "Септември" (София) отпразнува гола си заедно с Валери Божинов, който му бе казал, че ще се разпише именно днес.
Играещият по-добре състав през този период тим на "Монтана" се опита веднага да върне попадението, но Микулич се хвърли в краката на Бари и спаси.
"Левски" постепенно взе инициативата, но Димитров пропусна две възможности. Първо нацели Робърта от пряк свободен удар, а след това финтира двама бранители, но взместо да подаде на Петков, стреля и защитник изби.
Тома Даске пък получи жълт картон, който ще го извади от гостуването на "Етър" в другия кръг.
Играещият по-добре състав през този период тим на "Монтана" се опита веднага да върне попадението, но Микулич се хвърли в краката на Бари и спаси.
"Левски" постепенно взе инициативата, но Димитров пропусна две възможности. Първо нацели Робърта от пряк свободен удар, а след това финтира двама бранители, но взместо да подаде на Петков, стреля и защитник изби.
Второто полувреме започна с по-добра игра на "Левски" и в 50-ата минута домакините вече водеха с 2:0. Този път точен бе Стивън Петков, който технично насочи топката от 18 метра в долния ляв ъгъл на Макенджиев. Попадението е първо в кариерата на юношата на "Левски" с родния му клуб, което дойде след 17 мача. Преди това Галчев пробва далечен изстрел, а в 55-ата минута Макенджиев спаси вратата си от трети гол. Този път опитният вратар показа добър рефлекс, след като Михов беше на път да прати топката в собствената си врата.
Адам  Буджама смени Георгиев, но домакините бяха тези, които диктуваха събитията и търсеха трети гол, но без да създават чисти положения.
В 66-ата минута Бари след бърза контраатака не успя да засече топката във вратата и да върне интригата.
"Сините" започнаха пролетния дял от първенството с две от петте нови попълнения - Звонимир Микулич и Ребин Сулака, които смениха твърдите титуляри от есента - капитана Николай Михайлов и Алекс Петков.
Пред хърватския вратар, който дебютира за столичани, в схема 4-4-2 започнаха Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Ребин Сулака и Патрик-Габриел Галчев. Капитанът Мартин Райнов и Тома Даске бяха вътрешните халфове, а Насиру Мохамед и Здравко Димитров са на двете крила, докато Стивън Петков и Найджъл Робърта водят атаката.
Начо Монсалве и Фейсал Рерас са резерви и също могат да дебютират със синята фланелка.
Треньорът на гостите Атанас Атанасов залага на 4-2-3-1. Благой Макенджиев е вратар,  Александър Башлиев, Иван Михов, Стоан Предев и Стефан Цонков са в защита. Опорните халфове са Радослав Терзиев и Йордан Йорданов, докато Тони Тасев, Николай Минков и Сергей Георгиев действат зад Билал Бари, който е желан от "Левски" и през седмицата може да премине на "Герена".
"Сините" фенове се надяват слабото представяне през есента да остане само лош спомен и отборът бързо да се изкачи в класирането. Левскарите са в долната половина на таблицата, с минимален аванс пред тимовете в зоната на изпадащите. В същото време, няколко поредни победи могат да доближат състава на Славиша Стоянович до топ 6.
През есента "Левски" постигна най-убедителната си победа именно срещу "Монтана". "Сините" ликуваха на "Огоста" с 4:0, като головете бяха дело на Стайн Спиерингс (2), Паулиньо и Ивайло Найденов. Това е съперникът, срещу който "Левски" има най-дълга серия без загуба - 21 мача

"Левски-"Монтана 2:0

1:0 Димитров (14)
2:0 С.Петков (50)

"Левски": Звонимир Микулич; Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Ребин Сулака, Патрик-Габриел Галчев; Насиру Мохамед, Тома Даске, Мартин Райнов, Здравко Димитров; Стивън Петков, Найджъл Робърта
Старши треньор: С. Стоянович

"Монтана": Благой Макенджиев; Александър Башлиев, Иван Михов, Стоан Предев, Стефан Цонков, Радослав Терзиев, Йордан Йорданов, Тони Тасев, Билал Бари, Николай Минков, Сергей Георгиев
Старши треньор: А. Атанасов

Съдия: Георги Давидов

Стадион: "Георги Аспарухов"
14.02.2021, 19:03 часа
387 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha