Проф. Ангелов: Има нарастване в заболеваемостта от COVID-19 във Враца, но няма натиск върху лечебните заведения

Проф. Ангелов: Има нарастване в заболеваемостта от COVID-19 във Враца, но няма натиск върху лечебните заведения Има нарастване в заболеваемостта от COVID-19 във Враца, но няма натиск върху лечебните заведения, каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов при днешната си визита в града под Околчица.
 "Нямаме обяснение за какви са причините за това данните са толкова високи", каза проф. Ангелов.
 „Темпът на ваксинациите не върви добре по различни причини. Добрата новина е, че по хладилниците във Враца, Видин и Монтана няма останали количества, има само дозите от последната доставка ваксини“, сподели министър Ангелов.
Проф. Костадин Ангелов сподели, че има неприятен факт по отношение на организацията за ваксиниране.
„Създаваме организация за ваксиниране на определена група хора, а от тях пристигaт само около 70% и трябва много бързо да се намерят хора, които да се ваксинират, за да не се изхвърлят дози от ваксината“, каза проф. Ангелов.
Поради тази причина е внесено предложение да се викат хора от следващата фаза за ваксинация.
„Обмисляме възможността да отпушим ваксинирането в 4-та фаза, защото не е човешко да имаме ваксини и да чакаме някой да дойде да се ваксинира, а той да не идва“, каза министърът.
„Най-добата ваксина е тази, която е налична. И аз нямах право на избор, ваксинирах се с каквато беше налична. Най-добрата ваксина - тази, която съществува“, каза проф. Ангелов по отношение на избора на това с коя ваксина да се имунизират желаещите.
До края на деня се събират отговорите на поставените от личните лекари въпроси, които те ще получат, за да могат да стартират информационна кампания.
След срещата в Регионалната здравна инспекция министърът ще посети МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, за да провери каква е ситуацията там и дали лечебното заведение има нужда от консумативи.
 
17.02.2021, 17:26 часа
3262 6
Коментари

е.....

17.02.2021, 18:55 часа
Ботоксова е дошла да агитира лично за ваксинация.Явно хората не са толкова наивни за колкото ги мислеха.Щом като и лекари не препоръчват ваксините работата намирисва много!!!

denica

17.02.2021, 18:06 часа
гробокопачката на враца и гробокопача на бг се събрали хахаха айде марш бе боклуци измет долна

bay hoy

17.02.2021, 18:04 часа
ey maikata vi e***me i na grada i na oblastta, malinestata si znae rabotata i skoro she svarshim s vas i 6e vi opraim lesno si4kite deto ne znaete otkade duha vqtara i ste sre6to gerb

АЛТЕРНАТИВА

17.02.2021, 17:57 часа
ГРОБАДЖИИИ, ПРОСТАТА НЕФЕЛСКА П ЗАГРОБИ ЦЯЛАТА ОБЛАСТ ВРАЦА, А ГОСПОДИН ПЛАСТИЧНА КОРЕКЦИЯ ЗАГРОБИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ВЪЗМЕЗДИЕТО ИДВА И ЗА ВАС И ЗА ШЕФА ВИ ТИКВА.

kifla vafla

17.02.2021, 17:54 часа
aide malinka da te lovi za onaa rabota i da q teglish dale4 ot vraca parcali sbogom

над 200 дни протест

17.02.2021, 17:51 часа
МУТРИ, ВЪН!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha