Партиите се споразумяха за състава на СИК-овете във Видин

Партиите се споразумяха за състава на СИК-овете във Видин Представителите на партии и коалиции, които участваха в консултациите, свикани от кмета на Видин Цветан Ценков, приеха предложението на Районната избирателна комисия (РИК) за състава на секционните комисии (СИК) на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от местната управа. 
"Съгласно решението на РИК, в община Видин членовете на секционните избирателни комисии са 975, от които 363 са ръководен състав (председатели, зам.-председатели и секретари). Разпределени по партии и коалиции, те са 339 члена за ПП ГЕРБ, от които 121 са ръководни, Коалиция "БСП за България" има право на 254 члена, от които 121 ръководни, ДПС има 121 члена, от които 52 ръководни, Коалиция "Обединени патриоти" има право на 121 члена, от които 44 ръководни, партия "Воля" има 121 члена, от които 25 ръководни, за Коалиция "Демократична България" РИК Видин е определил 19 члена", обясни Валери Димитров, секретар на община Видин.
Кметът на Видин Цветан Ценков заяви, че ще разчита на сътрудничеството с новоизбраните депутати за развитието на региона. 
"Желая ви попътен вятър, успехи и тези, които са най-политически мотивирани, тези, които са най-политически изрядни пред погледа на нашите съграждани, да спечелят. Тази битка трябва да е една от най-почтените", каза той. 
До края на седмицата политическите партии и коалиции трябва да представят списък с членовете на секционните избирателни комисии, които са изявили желание да се ваксинират срещу COVID-19 преди изборите.
 
22.02.2021, 16:55 часа
770 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha