Стартира пролетното почистване на Монтана

Стартира пролетното почистване на Монтана Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. В този район се намира обединения детски комплекс, в който се обучават 800 деца. Покрай двора му преминава и най-натоварения пешеходен подход към Живовския квартал във високите части на града.
В следващия период ще започне почистване на двупосочната лента с прилежащите тротоари  на изхода към вернишката бензиностанция, както и на канавките на пътя след нея.
В ход е и  почистването на каналите, които преминават през града. В тях за пореден път недобросъвестни граждани са изхвърляли вещи от бита.
В тази връзка Живков призова гражданите, които сега изрязват дърветата и обработват дворовете си да изхвърлят клоните и другите зелени отпадъци до контейнерите, от където ще могат по-бързо и лесно да бъдат извозвани.
Кметът на Монтана благодари на всички фирми и граждани, изплатили задълженията си към общината до този момент. Той припомни, че данъците и таксите не са променяни и стойностите им са същите като миналата година. До 30 април всеки може да внесе дължимата сума с 5-процентно намаление.
И през тази година ще има засилени проверки на собственици на домашни любимци за плащането на годишната такса за тях. В града досега само 54 души са внесли тази такса. За сравнение в село Долна Вереница това е направено от 65 души. Общо от 23-те села досега такса за домашен любимец са внесли 300 стопани.
01.03.2021, 16:41 часа
719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha