Влагат над 3.2 млн. лв. в система за оповестяване на аварии в АЕЦ "Козлодуй"

Влагат над 3.2 млн. лв. в система за оповестяване на аварии в АЕЦ "Козлодуй" Влагат над 3.2 млн. лв. с ДДС в система за оповестяване на аварийни ситуации в АЕЦ "Козлодуй“, която ще трябва да направи фирмата „Монтажи Ко“ ЕООД. 
Новата система за оповестяване при възникване на аварийни ситуации се състои от високоговорители, атенюатори (регулатори на звук), свързващи кабели, микрофонни конзоли и централни устройства. Тя е предназначена за сгради на площадката на АЕЦ "Козлодуй" и за два обекта в град Козлодуй - общежитието и Дома на енергетиката.
Предвиденото оборудване като характеристика и количество е одобрено въз основа на изчисления със специализиран софтуер на производителя ТОА Corporstion – Япония, и Wenzel – Германия, и проведени реални тестове по място за тип помещение.
Вследствие на проведените тестове на място и направени изчисления са постигнати оптимални стойности по отношение на звуково налягане и речева разбираемост съгласно изискванията за стандарт – звукови системи за аварийни ситуации, се сочи в документацията към поръчката.
Подадени за участие в поръчката са били осем оферти. Избраният изпълнител „Монтажи Ко“ е обявил, че ще ползва двама изпълнители. „Сателит 91С“ ООД ще отговаря за доставката на оборудване с дял 20% от стойността на поръчката, а „Дател“ ООД – с 2%.
 
10.03.2021, 16:55 часа
1118 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha