Председателят на БСП Корнелия Нинова: Предстои ни съдбоносен избор

Председателят на БСП Корнелия Нинова: Предстои ни съдбоносен избор "Изправени сме пред сериозен избор в деня на парламентарния вот на 4 април. Този избор е съдбоносен. След 11 години управление на Бойко Борисов сме първи в Европа по бедност, първи сме и по смъртност. 47 процента от децата ни са неграмотни. Изоставаме по всички показатели в тази тежка криза", заяви на среща с членове и симпатизанти на БСП във Враца председателят на партията Корнелия Нинова.
"Изправени сме пред сериозен избор - искаме ли промяна. Заявихме, че искаме да се борим с мафията. Първо се опитаха да ни подкупят – не се подадохме. През тези години само ние бяхме истинската опозиция в този парламент, другите се възползваха от управлението, а сега твърдят, че са опозиция. Останахме със субсидия от 1 лев – издържахме. Започнахме промяна и от себе си и осъществихме пряк избор на председател на партията", продължи Корнелия Нинова.
Тя сподели  пред присъстващите в залата на читалище „Развитие” във Враца приоритетите на партията, заложени в управленската й програма. Лидерът на БСП заяви, че здравната криза в момента е най-голямото престъпление на това правителство. И допълни, че са платени 500 милиона лева за 18 милиона ваксини, а ваксини няма и изтъкна, че правителство на БСП би взело бързи мерки в тази насока -  веднага би поръчало руски и китайски ваксини. Корнелия Нинова наблегна и на факта, че правителство на БСП веднага би премахнало изискването болниците да са търговски дружества и би ги направило истински лечебни заведения.
Нинова заяви, че предстоят решения и в други сфери, като образование, социална политика, икономика. В Северозапада, припомни тя на присъстващите, много места нямат интернет и в днешната здравна криза децата в тези райони не могат да се обучават онлайн. Тя засегна и проблема със съдържанието на учебниците, което е голямото предизвикателство – хора вземат много пари, за да напишат и учениците да четат например, че в България е имало османско присъствие. Според Нинова това съдържание трябва да се промени.
Председателят на БСП Корнелия Нинова сподели с членовете и симпатизантите на партията фактът, че бедността по време на здравната криза се увеличава, а всеки ден в страната ни се възпроизвежда по един милионер. 500 000 семейства, обаче,  са изтеглили парите си от банките, внесени там „за черни дни”. Най-засегнати са пенсионерите и младите семейства. Затова Нинова призова пенсионерите:”Не се продавайте за 50 лева, защото след изборите това ще свърши. Тези пари, изчислени за четири години са по… 3 стотинки на ден”.  
Корнелия Нинова представи пред присъстващите и промените, които партията ще направи при правителство на БСП. В земеделския сектор, ще се започне от напоителните системи, които бяха нарязани и унищожени.В икономиката е необходимо да се каже на фирмите: ще ви освободим от рекета.
Лидерът призова всички да гласуват, въпреки умисъла при обявения локдаун – хората да се страхуват и да останат у дома в деня на вота, с което ще се намали избирателната активност. Според нея опасността при гласуване не е по-голяма, отколкото опасността при пазаруване в магазина.Тя призова присъстващите да дадат своя вот машинно, защото машината не позволява невалидни бюлетини.
В края на словото си Корнелия Нинова пожела на 4 април да се поздравят с победа и видя символика в това, че изборите са на дата четвърти, в месец четвърти и с бюлетина четири.           

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
26.03.2021, 12:38 часа
1456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha