Дилема! Къде ще влезе Димитър Аврамов след изборите - в парламента или в затвора?

Дилема! Къде ще влезе Димитър Аврамов след изборите - в парламента или в затвора? „Това са най-важните избори от 1989 г. досега“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
Това определение с пълна сила важи за водача на листата на партията в 12 МИР-Монтана Димитър Аврамов. От резултатите на гласуването на 4 април се определя съдбата на компрометирания политик.
В момента той е подсъдим за търговия с влияние, извършвана в условията на продължавано престъпление през лятото на 2012 г. Процесът върви в Специализирания съд и все още няма крайно решение, но от прокуратурата са оптимисти. Групата на Митко Галата е обвинена за поискан подкуп от общо 200 000 лв. и изнудване на бизнесмена Светослав Илчовски. Според държавните обвинители, доказателствата са железни и се очаква по делото да има ефективни присъди затвор и конфискация на тяхното имущество.

Изправят пред съда бившия народен представител от Монтана Димитър Аврамов за търговия с влияние

Точно по тази причина изборите на 4 април са жизнено важни за Димитър Аврамов. Проваленият политик се надява отново да влезе в парламента и чрез влияние от там да се измъкне от правосъдието. Той вече веднъж беше изхвърлен от Народното събрание, но тогава беше депутат от ГЕРБ. Вероятно сега съдбата му ще бъде същата, но този път трудното решение трябва да вземе ДПС.
Точно заради това повечето членове на листата на партията в Монтана се чудят защо за пореден път Митко Галата бе наложен за водач. Повечето от участниците в изборите очакват да се провалят в началото на април и така да останат без свой представител в законодателния орган. След него в листата има достойни хора, които могат да застанат с открито лице пред избирателите, без да са клиенти на Специализирания съд. По тази причина в местната организация на партията на почетния председател Ахмед Доган има всеобща демотивация, чиито резултати ще бъдат видими на предстоящите избори.

Следва продължение…
29.03.2021, 10:18 часа
6351 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha