Ирена Димова: ГЕРБ изпълни всички ангажименти към избирателите си, тръгваме към победата

Ирена Димова: ГЕРБ изпълни всички ангажименти към избирателите си, тръгваме към победата Г-жо Димова, Вие бяхте народен представител в 44-то Народно събрание, а сега сте водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Монтана. Това, че сте начело на листата показва, че сте свършили доста работа през тези 4 години и ръководството на партията Ви гласува огромно доверие?
- ГЕРБ тръгва към победа в тези избори. Изпълнихме почти всички ангажименти към избирателите си, агресивната кампания към успешните политики на партията не влияят върху подкрепата, която получаваме. За управлението след изборите смятам, че носенето на политическа отговорност е най-важно, а в ГЕРБ сме доказали, че можем да я носим. По отношение на свършената работа определено знам, че не всичко може да стане за един мандат, но голяма част от работата е започната и ще продължи. Вече приключва Националната програма за санирането на многофамилни жилищни сгради, която е много успешна и има както социален, така и икономически и екологичен ефект. 90 хиляди километра водопроводна мрежа в страната има нужда от промяна и рехабилитация. Ние ще продължим с инвестицията във ВиК мрежата в малките населени места в цялата област Монтана. В 44-то Народно събрание бях член на две от най-тежките парламентарни комисии - по бюджет и финанси и по земеделие. Имах активна роля в тяхната дейност,  а също така бях вносител на десетки законодателни инициативи, които вярвам, че подобриха нормативната уредба на държавата. Няма как да не отбележа също така, че общините от област Монтана получиха безпрецедентна подкрепа от изпълнителната власт за реализацията на важни проекти за хората,  които са били отлагани във времето поради липса на финансиране.  

Каква е Вашата равносметка, какво е направено до момента?
- През последните 4 години привлечените средства, отпуснати от правителството  за развитието на общините в област Монтана са на обща стойност над 35 мил. лева. Направихме основен ремонт на бул.“ Арнолди“, ул.“Никола Вапцаров“ и ул.“Индустриална“ в Монтана; подобрихме уличната мрежа в община Лом; направихме основен ремонт на ул.“Добруджа“ в град Берковица. Също така направихме и основен ремонт на вътрешната водопроводна мрежа, улиците и тротоарите във Вършец, както и основен ремонт на пътя до Гушовския манастир в Чипровци.

Какви са местните приоритети за Област Монтана?
Искам само да припомня, че благодарение на премиера Бойко Борисов бяха осигурени допълнителни 200 млн.евро европейски средства в следващите години, които са целеви за нашия регион. Ние ще работим за добра свързаност със столицата. Довършване на АМ „Хемус“ и скоростния път Видин – Ботевград, довършване на процедурите и проектите за тунел под прохода Петрохан. Подобряване на основната пътна инфраструктура в областта. Разбира се, ще работим и за добра градска среда – основен ремонт на централния площад "Жеравица" в Монтана, инвестиции във ВиК мрежата в малките населени места и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и поетапна канализация на град Лом, изграждане на довеждащ водопровод от Добри дол до Лом и рехабилитация на градската водопроводна мрежа, разширяване на Индустриалната зона в град Лом, газификация на града, основен ремонт на идеалния център на Берковица, ремонт на моста Лонджата в Берковица, изграждане на пътя до парк „Приключенци“ в Чипровци, саниране на многофамилни жилищни сгради и еднофамилни къщи. ГЕРБ е единствената партия, която поема ясен ангажимент да продължи програмата за санирането. Във втората фаза на тази програма ще могат да кандидатстват и собственици на къщи и апартаменти в кооперации. В програмата няма ограничения за начина, по който санирате своето жилище. От ГЕРБ гарантираме, че във втората фаза на програмата няма да има дискриминация между различните видове жилищни сгради. Ще работим за добро образование, обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в област Монтана, инвестиции в училищата и детските градини, инвестиции в културната инфраструктура, ремонт и обновяване на читалища и театри. Модернизация на спортната инфраструктура в област Монтана и изграждане на спортни зали и  младежки център. Ще работим и за популяризиране на туристически дестинации в Северозапада.

Какво да очакваме като резултати на изборите на 4 април?
- Всяка партия се явява на избори с намерението да управлява. Да, ние в ГЕРБ сме готови за това. Напразни обещания не даваме, планираме, изчисляваме, настояваме. Излизаме за победа, сигурна съм, че ще победим, защото хората навсякъде виждат какво сме направили през последните няколко години. На 4 април разчитаме на хората да ни подкрепят, за да можем да довършим започнатото и да продължим да работим за хората в Област Монтана.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
02.04.2021, 12:05 часа
2483 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha