Напредва ремонтът на пътя през Девене и от Криводол до Фурен /снимки/

Напредва ремонтът на пътя през Девене и от Криводол до Фурен /снимки/ Петя Аврамова провери напредъка в ремонтните дейности на няколко пътни отсечки в областта.
Напредва ремонтът на републиканския път през Девене. По отсечката от 2 км се подменя водопровода, а успоредно с това ще бъде извършено и преасфалтиране и смяна на всички бордюри.
Ремонт на над 100 км. пътища от републиканска пътна мрежа започна в областа.
„В последните 4 години в ремонт на пътища на територията на област Враца са инвестирани около 100 млн. лв., а сега стартираме ремонти на нови над 100 км. Амбицията ми е до края на 2022 г. да бъдат ремонтирани почти всички държавни пътни отсечки на територията на област Враца“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС Петя Аврамова.
Тя провери и напредъка на ремонта на близо 24 км от пътя между Криводол и Фурен. Близо 14 млн. лв. е инвестицията в този ремонт. Извършват се и подготвителни дейности на пътя към селата Горно Пещене, Тишевица и Върбица. Ремонтират се и още 38 км. в община Бяла Слатина към Габаре и Горна Бешовица. Стартира ремонт на пътя между Мизия и Оряхово и още две пътни отсечки на територията на община Роман. В момента в областта се ремонтира пътната отсечка от малко над 6 км. от Враца през селата Паволче и Челопек, като инвестицията в нея е за близо 4,8 млн. лв. Ремонтът ще бъде продължен до с. Лютиброд в Мездра.
„В последните години, благодарение на целенасочената подкрепа на правителството и личния ангажимент на премиера Борисов, в област Враца бяха осъществени или са в процес на реализация много проекти. Можеш да поискаш отново доверието на хората, като покажеш как си изпълнил ангажиментите си към тях“, каза Петя Аврамова. Тя даде за пример скоростния път Ботевград – Видин, който е един от топ приоритетите на правителството. „Строежът на Северозападната магистрала е вече факт. Само в участъка, преминаващ през област Враца, инвестицията е за 400 млн. лв.“, добави тя. Преди дни стана ясно, че до месец може да бъде положен асфалта на 1 км отсечка в участъка между Ботевград и Мездра, където срокът за приключване е краят на 2023 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
02.04.2021, 14:18 часа
3502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha