Срамен инцидент: Фирма на АПИ отсече дърво върху пътници край Берковица

Срамен инцидент: Фирма на АПИ отсече дърво върху пътници край Берковица Дърво падна върху движещ се автомобил на пътя между Берковица и Монтана. Цяло чудо е, че пътуващите в колата са живи и здрави и днес могат да разкажат пред Lupa.bg за инцидента.
„Случилото се е от 13 февруари т.г. Не сме давали гласност на произшествието, за да могат правораздавателните органи да си свършат работата. Те обаче не си мръднаха пръста. Ето какво стана: Минавайки покрай малък камион, спрял отсрани на пътя, дърво се стовари върху автомобила, с който пътувахме със съпругата ми. Оказа се, че фирма извършва санитарна сеч, без никакви предупредителни пътни обозначения за това. Продължихме и отбихме встрани на платното.  Фирмата, подрязваща дърветата, сякаш не й пукаше за случилото се - нейни автомобили минаха покрай нас и никой не се позаинтересува дали сме пострадали. Малко след това се върнахме на мястото на инцидента, за да помолим работниците да бъдат по-внимателни при подрязването. Тогава разбрахме, че те са част от екипа на фирма „БГ НОВА“. Пред мен и съпругата ми те признаха, че са изпуснали дървото заради силния вятър тогава“, разказва потърпевшият шофьор.
„След инцидента подадохме сигнал на тел. 112 за случилото се. Оттам ни обясниха, че полицията в Монтана няма да изпрати патрул. Посъветваха ни да подадем жалба до Районното управление в областния град. Обадихме се и на дежурния на РПУ-Монтана, който също отказа да изпрати полицейски патрул да състави протокол за инцидента. Обяснението за това бе, че не сме физически пострадали, а щетите по колата ни ще покрием с „Автокаско“, продължи разказа си шофьорът.
По думите му, след злополуката здравословното му състояние се влошило. Появило му се силно главоболие, проблеми със стомаха и изтръпване на крайниците: „Започнах да ходя по болници, за да разбера какво ми е. Оттам ме изпратиха на психиатър, който установи, че всичко се дължи на стреса от инцидента на 13 февруари. Поради тази причина в момента съм в болничен“, обясни мъжът.
Въпреки отказа на полицията да се заеме със случая, семейството е подало жалба, която е отишла в прокуратурата в Берковица. Оттам държавното обвинение в лицето на прокурор Весела Ранова отказва да образува наказателно производство с мотива, че фирмата е спазила всички мерки за безопасност. Как обаче не е ясно.  
„Напълно е възможно показанията на служителите на „БГ НОВА“ АД да са дадени под страх от загуба на работното си място и под друго въздействие. Или просто им е наредено от техните шефове, така да говорят“, предполага потърпевшото семейство.
„Като преки очевидци е редно аз и съпругата ми да бъдем разпитани, за да може Ранова да прецени чии показания да вземе предвид. Тя не е поискала справки за проведените ни разговори с МВР и с оператора на спешния тел. 112. Не са разпитани и дежурните полицаи от МВР-Монтана за случая. Освен това държавният обвинител е взел предвид показанията на работниците от „БГ НОВА“, че нашият автомобил не е пострадал от падналото дърво. Ако тя беше извършила оглед на колата, щеше да установи, че МПС-то е повредено. Очевидно е, че прокурорът не е обективен, защото е взел страна“, възмущава се семейството.

Снимката е илюстративна.
03.04.2021, 12:52 часа
4734 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha