Почна се: В РИК валят сигнали за нарушения в изборния процес във Враца

Почна се: В РИК валят сигнали за нарушения в изборния процес във Враца В Районната избирателна комисия във Враца продължават да получават сигнали за нарушения в изборния процес, съобщи говорителят Красимир Колев.
 „Те са основно от политически субекти. Жалбите са много неконкретни и ние се затрудняваме да вземем решение по тях“, каза Колев.
Няма конкретни факти и лица, описани в жалбите, което затруднява работата по установяване на проблема и вземане на решение.
„Ние нито можем да се обърнем към конкретен човек, който е установил това нарушение, защото жалбите се подават от други лица, а не от тези, които са ги установили“, допълни Красимир Колев.
Има постъпила жалба за възрастен човек в града, който е гласувал машинно и е изтеглил картата от устройството, при което машината е спряла да работи за около 25 минути. На мястото е извикан техник, който е отстранил проблема и работата на машината била възстановена.
Има постъпили сигнали за агитация чрез лични фейсбук страници, което не е нарушение за закона.
„Това не е нарушение, не можем да контролираме частната собственост, съответно фейсбук профилите са лични и там може да си публикуваш своето мнение и становище“, заяви Колев.
Той уточни, че към момента в област Враца няма данни за неработещи машини за гласуване.
 
04.04.2021, 13:30 часа
3404 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha