РИК-Враца провери кмет на оряховско село след сигнал за агитация

РИК-Враца провери кмет на оряховско село след сигнал за агитация РИК-Враца провери кмет на оряховско село след сигнал за агитация, съобщиха от комисията.
В 12.36 часа е постъпила жалба от Красимир Илиев Богданов в качеството му на кандидат за народен представител от ПП „ВМРО-БНД“. В нея се твърди, че до него са достигнали сигнали за незаконна агитация в изборния ден в село Галово от страна на кмета на населеното място – Николай Николов, че същият стои пред изборната секция и дава указания на местните жители относно начина им на гласуване в тъмната стаичка, както и че в СИК 061000015 и СИК 061000065 гласоподаватели са изразили желание да гласуват машинно, но за съжаление това действие е било невъзможно поради неработещи машини.
След извършена проверка от РИК- Враца е установено, че кметът е давал указания за гласуване.
В СИК 061000015, при опит за гласуване с машина от избирател, е възникнал технически проблем /заседнала хартията/. Своевременно председателят на СИК се е свързал с техника на Сиела Норма АД - отговорен за машината и в рамките на 4-5 минути, проблемът е отстранен, и машинното гласуване е продължило.
В СИК 061000065, избирател се е опитал да гласува с машина, но не е успял, не поради технически причини, извадил е картата преди да гласува, обидил е комисията и си е тръгнал. Комисията е отбелязала в графа Забележки „не гласувал“.
РИК-Враца остави жалбата от Красимир Илиев Богданов в качеството му на кандидат за народен представител от ПП „ВМРО-БНД“. 
Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия. 
04.04.2021, 16:19 часа
981 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha