Разследване: Бум на търговията с гласове във Видинско /видео/

Разследване: Бум на търговията с гласове във Видинско /видео/ Цената на гласа във Видинско стигна 50 лв., пише bTV.
Дни преди вота подставено лице под прикритие минава със скъп автомобил през няколко видински села, като се представя за член на партия, търсещ подкрепа за изборите. Предложенията към него не закъсняха.
"Всичките дават по 50 лв. на човек. За мене ще има на бройка, на човек, по 10-15 лв.", казва мъж, който се представя за Спас от Медовица. Той свързва „агента“ с част от роднините си.
"Имам 8 деца. 22 от момчета и 4 от момичета. Общо семейството ми е 50 човека. Половин село е мойто. Важно е, че гласовете ще излезнат", казва роднина на мъжа.
В съседното село Димово подставеното лице попада и на друго предложение. От Магдалена Каменова – обвиняема по дело за уреждане на бракове между българки и албански мигранти в Германия с цел европейско гражданство, по данни на прокуратурата. Разказва как по схема с пътувания е омъжила над 30 жени срещу 2000 евро за всеки брак. И приготвя списък с поне 50 гласа – с хора от селата Димово и Макреш.
Срещат се и с Аксиния – член на избирателна секция в село Макреш към друга партия. Тя обещава да наблюдава и информира дали вербуваните избиратели са гласували. Иска и заплащане за услугата – 30 лв.
Жителите на селото споменават и имена на реални партии, които по думите им раздавали пари.


 
04.04.2021, 16:59 часа
5249 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha