Прогноза: Вижте кои кандидати от Врачанско ще влязат в 45-ия парламент

Прогноза: Вижте кои кандидати от Врачанско ще влязат в 45-ия парламент Пет политически партии ще представят Враца в 45-ия парламент, сочат първоначалните данни от вчерашния вот. Обработените протоколи от изборните секции в областта са под 40%, но ако няма съществени размествания, разпределението на мандатите вече е ясно. Имената на бъдещите депутати обаче не са сигурни и може да се очакват и изненади.
Шест са местата в Народното събрание от Враца. Междинните резултати показват, че управляващата партия ГЕРБ в коалиция със СДС ще заеме две от тях. По едно ще вземат „Има такъв народ“, БСП, ДПС и Обединение „Демократична България“.
Към момента е почти сигурно, че двата мандата на ГЕРБ ще са за ексминистъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и народния представител от предишния парламент Красен Кръстев. Най-вероятно стола си в народното събрание ще запази и досегашния депутат от БСП и дългогодишен директор на театъра Анастас Попдимитров.
Не толкова сигурно е името на представителя от „Има такъв народ“. Водачът на листата за Враца Георги Георгиев е начело и в столицата, затова размествания са възможни. Такова е положението и в ДПС. Йордан Цонев ще трябва да избира между Враца и Благоевград, което прави името на следващия депутат от 6 МИР – Враца загадка.
Последният мандат най-вероятно ще е за "Демократична България" и Владислава Лакова.
 
05.04.2021, 12:03 часа
7468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha