Отварят търговските центрове в Сърбия

Отварят търговските центрове в Сърбия

С решение на Кризисния щаб в Сърбия от 6 часа днес са отворени търговските центрове, които ще работят до 22 часа. Заведенията за хранене в търговските обекти остават затворени, съобщават сръбските вестници. 
На вчерашното заседание на Градския щаб за извънредните ситуации в Белград са приети подробни наредби във връзка с облекчаването на мерките. Особено важни задачи ще имат специално назначени служители, които трябва да следят за спазване на мерките - задължително носене на маски, допускане на определен брой посетители и др., и които са ангажирани с охраната. Работното време на търговските центрове е удължено, за да не се образуват големи струпвания на хора.
Зам.-кметът Горан Весич смята, че през седмицата може да се разговаря за отваряне и на вътрешните помещения на заведенията за хранене. Това ще зависи от броя на заразените и от процеса на имунизация, каза той, цитиран от вестник "Новости".
До събота са ваксинирани 36.7 процента от жителите на столицата, съобщи кметът на Белград Зоран Радойчич и призова младите хора да бъдат също така отговорни, както и възрастните, и да се ваксинират.

12.04.2021, 12:58 часа
436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha