От последните минути! Ива Митева е новият председател на парламента

От последните минути! Ива Митева е новият председател на парламента Ива Митева от „Има такъв народ“ е новият председател на Народното събрание. За нея гласуваха съпартийците ѝ, „Изправи се! Мутри вън!“, „Демократична България“, БСП и ДПС.
Общо 160 „за“ и само 75 въздържали се от ГЕРБ.
За конкурентната кандидатура - на Цвета Караянчева, гласуваха само от партията на Бойко Борисов.
"Заставам с голямо вълнение на тази трибуна, заради доверието, което ми оказвате. Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност", заяви Митева веднага след избирането си. 
"Уважаеми колеги народни представители, поздравявам всеки един от вас с избора му за депутат в 45-ото Народно събрание. Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент. Надявам се към опита и знанията на доказалите се перламентаристи да добавим младостта и енергията и новаторсикя дух на новоизбраните колеги", допълни новият председател на Народното събрание. 
От парламентарната трибуна тя подчерта, че на 4-ти април повече от половината български избиратели са изпълнили обществения си дълг и са дали своя глас, за да се конституира Народното събрание. "Към нас и нашата работа са обърнати очакванията на избирателите за изпълнение на предизборните програми за ясно, предвидимо и стабилно законодателство, дело не на каприза на минутата, а плод на здраво обмисляне  и всестранонно разглеждане", заяви Митева.
Новите зам.-председатели на парламента са Цвета Караянчева (ГЕРБ-СДС), Виктория Василева ("Има такъв народ"), Кристиан Вигенин ("БСП за България"), Мукаддес Налбант (ДПС), ген. Атанас Атанасов ("Демократична България"), Татяна Дончева ("Изправи се! Мутри вън!").
15.04.2021, 12:30 часа
4740 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha