Община Берковица започна традиционното пролетно залесяване с фиданки /снимки/

Община Берковица започна традиционното пролетно залесяване с фиданки /снимки/ По повод тазгодишната Седмица на гората (2-8 април) Община Берковица предприе инициатива за залесяване с фиданки, съобщиха от местната администрация.
Държавно горско стопанство – Берковица предостави безвъзмездно на Община Берковица 230 фиданки, част от които бяха раздадени на образователни и социални институции, кметства и кметски наместничества на територията на община Берковица. Голяма част от тях вече са засадени в паркове, градинки, детски площадки, междублокови пространства, дворове на образователни институции.
Залесяването с новите дръвчета – туя, смърч, ела, кедър, явор и кестен ще допринесе за обогатяването на природното богатство на нашия регион и запазване на биоразнообразието в нашия край.
Седмицата на гората се чества от 1925 година, когато в България се провежда първият празник на залесяването. От 1956 г. датира традицията той да е в първата седмица на април.
Гората е безценно национално богатство!
Мотото на тазгодишната седмица на гората е „Гората е здраве!“
Общинска администрация – Берковица призовава гражданите да пазят посадените дървета, да се грижат за тях и да не позволяват безхаберно отношение и посегателство към екологичното богатство на община Берковица. Нашата природа е най-ценният ресурс, който имаме, и трябва да го съхраним за бъдещите поколения.
 
16.04.2021, 15:18 часа
730 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha