Библиотеката в Монтана привлича повече читатели онлайн /снимки/

Библиотеката в Монтана привлича повече читатели онлайн /снимки/ С 38% са се увеличили онлайн посетителите на регионалната библиотека"Гео Милев" в Монтана, съобщи директорът й Анелия Иванова - Тодорова.
Чрез различни платформи библиотекарите са влизали в ученически часове, провеждали са представяне на книга онлайн. Според Иванова кризата, която трябвало да преодолеят по време на пандемия е дала възможност да се увеличи и разгърне дейността по различен начин.
От този месец културната институция разполага и с машина за дезинфекция на книги "Book Sterilizer SK-8000. Апаратурата е инвестиция на общината и бе демонстрирана пред журналисти в присъствието на кмета Златко Живков 
Стерилизаторът за книги има три броя UV-лампи, чрез които се осигурява ефективна защита срещу вируси, бактерии и паразити. В нея за 30 секунди могат да бъдат обработвани едновременно 6 книги. След процедурата те излизат не само по-чисти, но и допълнително ароматизирани с освежител.
„Това е нещо необходимо и нормално за съвременния свят. Свързано е не само с безопасното ползване на книгите, но и с тяхното правилно съхранение. Изпълнихме инвестиция, която бе планирана в бюджета и одобрена от общинския съвет”, заяви кметът Златко Живков.
 
19.04.2021, 16:53 часа
1141 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha