Убиецът от Манастирище бил въоръжен като за война

Убиецът от Манастирище бил въоръжен като за война

115 патрона с различен калибър са открити в дома на стрелеца от Манастирище, съобщиха от прокуратурата. 44-годишният мъж е обвиняем за умишленото убийство на Калин Тончев, незаконно придобиване и държане на оръжие и боеприпаси, сочат от прокуратурата. Според Окръжен съд - Враца по делото са събрани достатъчно доказателства,че именно Валентин е застрелял 34-годишния мъж с пистолет марка „Аркус.
Съдът остави в ареста 44-годишния мъж.

От последните минути! Съдът във Враца остави зад решетките убиеца от Манастирище

Припомняме, че случилото се е от 22 април, а за него съобщи първо агенция BulNews.

Извънредно! Гръмнаха човек в Манастирище, извършителят се барикадира

Стрелецът дебнал жертвата си, излязъл пред дома си и го покосил от засада на пътя, докато Калин минавал с кола. Свидетелите, които чули няколко изстрела, подали сигнал на тел. 112. На място били изпратени екипи на полицията и линейка. Пострадалият веднага бил транспортиран към в болницата в Козлодуй, но починал в линейката.
Валентин имал психични проблеми и е диагностициран още през 2007 г. 45-годишният мъж много пъти се лекувал в специализирано заведение. Последно бил настанен за лечение през април 2020 г. То обаче не дало резултат. Още преди идването на полицията стрелецът се барикадирал въоръжен в стая в къщата си заедно с майка си. Щом видял, че го атакуват тежковъоръжени барети, Валентин сам се предал и излязъл от къщата си с вдигнати ръце.
Определението на Окръжен съд - Враца подлежи на обжалване пред Апелативен съд - София.

27.04.2021, 10:18 часа
3116 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha